perjantai 23. huhtikuuta 2010

Wall Street nielee fiksuimmat

Vahvasti matemaattis-loogiseen ajatteluun taipuvaisena olen harkinnut yhtenä uravaihtoehtona finanssialaa. Analyytikot tekevät sekä hyvin haastavaa että hyvin palkitsevaa työtä, ja kysyntää hommaan pystyville piisaa.

Olen kuitenkin päättänyt jättää finanssipuuhat muille siksi, että finanssiala ei tee muuta kuin rahaa. Konsulttiyrityksetkään eivät loppujen lopuksi tee muuta kuin auttavat muita tekemään rahaa. Tietysti molemmat ovat hyödyllisiä esimerkiksi markkinoiden tehokkuuden ylläpitämisessä ja yritysten tuottavuuden kohentamisessa. Mutta minä haluan työskennellä yritykselle, joka tekee jotakin itse ja tekee sillä rahaa.

The New Yorker kertoo, että vuonna 2007 Harvardista valmistuneista nuorukaisista 20 prosenttia suuntasi finanssialalle. Jos mukaan otetaan myös konsulttifirmat, osuudeksi saadaan hulppeat 58 prosenttia.

Minusta on sääli, että Harvardista valmistuneiden kaltaiset ikäluokkansa lahjakkaimmat eivät tunne tuon enempää vetoa niihin yrityksiin, joiden olemassaolosta sijoituspankit ja konsulttifirmat ovat pohjimmiltaan riippuvaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti